Συμφωνία Γερμανίας και Γαλλίας για προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

Συμφωνία Γερμανίας και Γαλλίας για προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:59 Δημιουργία 22/02/19, 15:57

Σε συμφωνία για το σχέδιο προϋπολογισμού των χωρών της Ευρωζώνης κατέληξαν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του ευρώ, Γερμανία και Γαλλία, σύμφωνα με έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης το οποίο έχει δει το Reuters.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το γαλλογερμανικό σύμφωνο αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για μια συμφωνία στο Eurogroup.

«Ο σκοπός του δημοσιονομικού εργαλείου της Ευρωζώνης είναι να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση στην ευρωζώνη» ανέφερε στην πρόταση.

Το νέο εργαλείο θα είναι μέρος του ευρύτερου προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο σημαίνει πως δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το 2021, όταν θα τεθεί σε ισχύ ο νέος προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Στην κοινή πρόταση στην οποία κατέληξαν, η Γαλλία και η Γερμανία υποστηρίζουν πως ο προϋπολογισμός της Ευρωζώνης πρέπει να στηρίζει μεταρρυθμίσεις τις οποίες συστήνει η Κομισιόν για τα κράτη μέλη.

Τα κράτη μέλη θα καταθέτουν δημοσιονομικά σχέδια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις και επενδυτικά σχέδια. Στη συνέχεια η Κομισιόν θα εγκρίνει τα σχέδια αυτά μετά από διαβούλευση με τις κυβερνήσεις και χορηγούνται τα απαιτούμενα κεφάλαια από τον κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης.

Αν σου άρεσε κάνε