Brexit: Στο «τραπέζι» Μέι-Μέρκελ το σενάριο παράτασης

Brexit: Στο «τραπέζι» Μέι-Μέρκελ το σενάριο παράτασης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:20 Δημιουργία 25/02/19, 13:16

Στο τραπέζι «έπεσε» το ενδεχόμενο παράτασης του Brexit κατά τη συνάντηση της Τερέζας Μέι με την Άγγελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε Βρετανός κυβερνητικός παράγοντας.

Ο ίδιος, πάντως, επεσήμανε πως δεν σημειώθηκε «ουσιαστική συζήτηση» επί του θέματος, τονίζοντας όπως δεν «δεν ήταν κάτι που έθιξε η πρωθυπουργός».

Ο ίδιος παράγοντας συμπλήρωσε δε ότι αν ρωτούσαν τη Μέι, θα απαντούσε ότι μια παράταση δεν είναι κάτι που θέλει να κάνει.

«Ήταν μια καλή συνομιλία, μια ευκαιρία για την πρωθυπουργό να ενημερώσει την καγκελάριο, να μιλήσει για την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας, (συμπεριλαμβανομένης) της δήλωσης που θα κάνει αύριο στο κοινοβούλιο», δήλωσε σχετικά με το τετ-α-τετ των δύο κυρίων η ίδια πηγή.

Σημειώνεται πως η Telegraph σε χθεσινό της δημοσίευμα μετέδωσε ότι στο «μικροσκόπιο» της βρίσκεται σχέδιο παράτασης της αποχώρησης του Η. Βασιλείου από την ΕΕ κατά δύο μήνες.

Στελέχη της κυβέρνησης Μέι έχουν καταρτίσει σειρά σχεδίων, τα οποία κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφευχθούν οι παραιτήσεις υπουργών, αποφασισμένων να υποστηρίξουν την προσπάθεια μερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τέλεγκραφ.

Μεταξύ άλλων, η Μέι φέρεται να εξετάζει την υποβολή επίσημου αιτήματος στις Βρυξέλλες, για να καθυστερήσει το διαζύγιο, εάν δεν μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία ως τη 12η Μαρτίου.

Αν σου άρεσε κάνε