«Μοιρασμένοι» οι Σκοπιανοί για τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με δημοσκόπηση

«Μοιρασμένοι» οι Σκοπιανοί για τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με δημοσκόπηση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:13 Δημιουργία 25/02/19, 17:08

Διχασμένοι φαίνεται πως είναι οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση για λογαριασμό του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, «Sitel».

Ειδικότερα, το 45,6% των Σκοπιανών έχουν αρνητική γνώμη για τη συμφωνία των Πρεσπών, έναντι ποσοστού 44,6% που έχουν θετική.

Παράλληλα, η έρευνα καταγράφει ένα ποσοστό 59,5% των ερωτηθέντων που πιστεύει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, την ώρα που το 57,7% πιστεύουν ότι οι δύο χώρες θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Το 50,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Βόρεια Μακεδονία διεξήγαγε σωστά τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη συμφωνία των Πρεσπών, σε αντίθεση με το 40,7% που έχουν αντίθετη άποψη, ενώ το 49,2% απάντησε ότι πλέον θα κάνει πιο άνετα ταξίδια στην Ελλάδα, έναντι 36,3% που θεωρεί πως δεν θα υπάρξει διαφορά.

Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 31 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουαρίου 2019 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.102 ατόμων.

Αν σου άρεσε κάνε