Ο Κόρμπιν υποστηρίζει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Ο Κόρμπιν υποστηρίζει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:12 Δημιουργία 25/02/19, 19:41

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία, οι Εργατικοί, θα θέσουν ή θα υποστηρίξουν στη Βουλή των Κοινοτήτων μια τροπολογία για ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιστρέφοντας ουσιαστικά το Brexit, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Όπως μεταφέρει το skynews, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «χρειάζεται να αποφευχθεί ένα επιζήμιο για τη χώρα Brexit από τους Τόρις (το κόμμα της Τερέζα Μέι)».

Ο Κόρμπιν υπογραμμίζει επίσης πως «η πρωθυπουργός αδειάζει επικίνδυνα την κλεψύδρα, σε μια προσπάθεια να πιέσει τους βουλευτές να διαλέξουν ανάμεσα στη δική της κάκιστη συμφωνία σε μια μη συμφωνία (no deal). Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το δεχτούμε».

Σημειώνεται πως το κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει και να ψηφίσει την Τετάρτη τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το Brexit και οι βουλευτές αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις –ή τροπολογίες– στις οποίες θα περιληφθούν και εκείνες που θα ζητούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Αν σου άρεσε κάνε