Πρόωρο τέλος συνομιλιών ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά

Πρόωρο τέλος συνομιλιών ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:01 Δημιουργία 28/02/19, 09:56

Ακυρώθηκε το προγραμματισμένο γεύμα εργασίας του αμερικανού προέδρου και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, οι οποίοι επιστρέφουν στις χώρες στους χωρίς συμφωνία για τα πυρηνικά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν διακόπηκαν οι δυο άνδρες αναχώρησαν για τα ξενοδοχεία τους ενώ αναμένεται σύντομα συνέντευξη Τύπου από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες συναντήσεων στο Βιετνάμ, όμως είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Λευκός Οίκος.

«Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία προς το παρόν, όμως οι ομάδες των δύο πλευρών ανυπομονούν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον», ανέφερε η Σάρα Σάντερς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωσή της.

Η συνάντηση των δύο ανδρών την πρώτη μέρα της Συνόδου, είχε διεξαχθεί ωστόσο σε καλό κλίμα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ε΄χιες τονίσει νωρίτρα ότι δεν θα είχε ταξιδέψει στο Ανόι για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εάν δεν ήταν «έτοιμος» για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.

«Εάν δεν ήμουν, δεν θα βρισκόμουν εδώ», απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είχε επισημάνει, ότι «δεν πιέζεται» από τον χρόνο και δίνει την προτεραιότητα στην επίτευξη μιας «καλής συμφωνίας».

«Δεν πιέζομαι (...). Η ταχύτητα δεν είναι τόσο σημαντική όσο αυτό για μένα», τόνισε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Αν σου άρεσε κάνε