Εντοπίστηκαν 3 αυτοσχέδιες βόμβες στο Λονδίνο

Εντοπίστηκαν 3 αυτοσχέδιες βόμβες στο Λονδίνο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:01 Δημιουργία 05/03/19, 18:45

Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία του Λονδίνου την Τρίτη καθώς εντοπίστηκαν τρεις αυτοσχέδιες βόμβες στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Σίτι καθώς και στο σιδηροδρομικό σταθμό του Waterloo.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήδη ξεκίνησε έρευνα, καθώς στα τρία πακέτα βρέθηκαν μικροί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Αυτοί οι μηχανισμοί, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα, μπορούσαν να προκαλέσουν μικρής έκτασης φωτιά, μόλις θα ανοίγονταν.

Οι αρχές θεωρούν ότι τα τρία περιστατικά σχετίζονται και θεωρεί ότι «όλα είναι ανοιχτά», αναφορικά με τα κίνητρα των δραστών. Μάλιστα, ζήτησαν να υπάρχει επαγρύπνηση στα μέσα μεταφοράς, για τυχόν άλλα ύποπτα πακέτα.

Στις 9:55 (τοπική ώρα), η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ύποπτο πακέτο στο Compass Centre, στο αεροδρόμιο Χίθροου. Εργαζόμενοι άνοιξαν το πακέτο, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ο μηχανισμός και να καεί τμήμα του πακέτου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προληπτικά το κτίριο εκκενώθηκε

Στις 11:40, υπήρξε αναφορά για ύποπτο πακέτο στον σιδηροδρομικό σταθμό Waterloo. Το πακέτο δεν ανοίχτηκε και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί. Δεν κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθεί ο σταθμός, αν και έκλεισαν οι γύρω δρόμοι.

Στις 12:10, η αστυνομία κλήθηκε στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου, για ύποπτο πακέτο, το οποίο επίσης δεν ανοίχτηκε. Για προληπτικούς λόγους, διακόπηκαν για λίγη ώρα τα δρομολόγια προς το εν λόγω αεροδρόμιο.

Αν σου άρεσε κάνε