Βουλευτής Βενεζουέλας: Το αεροσκάφος στο «Βενιζέλος» έχει σχέση με το χρυσό που «βγάζει» ο Μαδούρο

Βουλευτής Βενεζουέλας: Το αεροσκάφος στο «Βενιζέλος» έχει σχέση με το χρυσό που «βγάζει» ο Μαδούρο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:10 Δημιουργία 05/03/19, 22:46

Βουλευτής της Βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρα αποκάλυψε -μιλώντας στον ΣΚΑΙ- πως το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος έχει σχέση με τον χρυσό της Βενεζουέλας που ο Νικολάς Μαδούρο βγάζει παράνομα έξω από τη χώρα.

«Βγάζουν τον χρυσό από τη χώρα με έναν τρόπο λαθραίο. Είναι πιθανό, να χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο την Ελλάδα» είπε συγκεκριμένα ο Χοσέ Γκέρα προσθέτοντας πως «χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πάρουν ευρώ τα οποία εισάγουν στο Καράκας».

Να σημειωθεί πως ο ΣΚΑΪ αποκάλυψε επίσης πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος καθώς επίσης και άλλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν προσγειωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άλλες τέσσερις φορές στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ γνωστός ο λόγος ή ποιοι επέβαιναν.

Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα καταγγέλλουν ότι κατά την ίδια χρονική περίοδο που το αεροσκάφος βρέθηκε στην Αθήνα η κυβέρνηση του Μαδούρο έβγαζε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας τόνους χρυσού, ενώ την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση φυγάδευσης στο εξωτερικό συγγενών κυβερνητικών στελεχών, που τους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην ΕΕ.




Αν σου άρεσε κάνε