Η Μέι συνεχίζει να «βάζει πάγο» στην ΕΕ για το Brexit

Η Μέι συνεχίζει να «βάζει πάγο» στην ΕΕ για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:57 Δημιουργία 08/03/19, 13:51

Συνέχεια στο παιχνίδι άμυνας για το Brexit συνεχίζει να «παίζει» η Τερέζα Μέι, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει σήμερα πως δεν πρόκειται να μεταβεί άμεσα στις Βρυξέλλες για συζητήσεις με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H εκπρόσωπος Τύπου της συντηρητικής πρωθυπουργού δήλωσε σήμερα πως «η πρωθυπουργός δεν έχει σχέδια για να μεταβεί στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά θα συνεχίσει να μιλά τηλεφωνικά με τους ηγέτες της ΕΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο για την επίλυση των διαφορών».

Η εκπρόσωπος της Μέι ανέφερε ακόμα πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ήδη μιλήσει στους εταίρους της στη Βουλγαρία, τη Δανία και την Πορτογαλία.

Η Ιρλανδία επιμένει ευρωπαϊκά

Εξάλλου, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε σήμερα ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησε το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι το Λονδίνο θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νομίζω ότι έχουμε κάνει πολλούς συμβιβασμούς ήδη και αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι τι προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιρλανδία εάν θέλουν να κάνουμε εμείς περαιτέρω συμβιβασμούς», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.

«Νομίζω ότι απαιτείται μια αλλαγή προσέγγισης από τη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να καταλάβει ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι. Ό,τι συμφωνήθηκε ήταν ήδη συμβιβασμός. Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επικύρωσή του, άρα το ερώτημα θα πρέπει να είναι τι είναι τώρα διατεθειμένοι να μας προσφέρουν».

«Με χαρά θα εφαρμόζαμε και με χαρά θα θέσουμε σε εφαρμογή το backstop μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία εάν θέλουν να επιστρέψουμε σε αυτό. Δεν χρειάζεται καθόλου να παγιδεύσει, ή να κρατήσει, ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία σε τελωνειακό έδαφος».

Αν σου άρεσε κάνε