Σε χαμηλό 3ετίας το γερμανικό ομόλογο

Σε χαμηλό 3ετίας το γερμανικό ομόλογο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:13 Δημιουργία 08/03/19, 15:04

Στο 0,05% διαμορφώθηκε την Παρασκευή η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς, στον απόηχο χθεσινών ανακοινώσεων της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, η ΕΚΤ μετέθεσε τον χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων της έως το νωρίτερο το 2020, αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό και προσέφερε στις τράπεζες νέα φθηνά δάνεια για τη στήριξη της ανάπτυξης. Οι αποφάσεις αυτές προκάλεσαν ένα μεγάλο ράλι των τιμών των ομολόγων στην Ευρωζώνη, ωθώντας τις αποδόσεις στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τουλάχιστον το 2016, με τις περισσότερες αγορές να αναμένεται να σημειώσουν τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις εδώ και μήνες.

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκαν στο 0,048%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, έτος στο οποίο η ΕΚΤ ενίσχυσε τη νομισματική στήριξή της και μείωσε τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό και την ασθενή οικονομική ανάπτυξη. Οι αποδόσεις των 10ετών γαλλικών τίτλων υποχώρησαν, επίσης, στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2016, περίπου στο 0,40% και σημειώνουν πτώση 17 μονάδων βάσης αυτή την εβδομάδα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της νότιας Ευρώπης, οι οποίες μειώθηκαν πολύ την Πέμπτη, σημείωσαν άνοδο σήμερα. Η απόδοση των ιταλικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε 4 μονάδες βάσης στο 2,53%, αλλά έχει μειωθεί κατά 21 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Σεπτέμβριο. Οι αποδόσεις των ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων είναι και οι δύο κατά περίπου 15 μονάδες βάσης χαμηλότερες αυτή την εβδομάδα και αναμένεται επίσης να σημειώσουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση εδώ και μήνες.

Αν σου άρεσε κάνε