Ύστατη προσπάθεια της Μέι για το Brexit

Ύστατη προσπάθεια της Μέι για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:05 Δημιουργία 12/03/19, 16:09

Ακόμα πιο δραματικούς τόνους για τη συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit χρησιμοποίησε Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή των Κοινοτήτων , όπου σήμερα αναμένεται να γίνει μια ακόμα κρίσιμη ψηφοφορία για το σχέδιο της σχετικά με την αποχώρηση από την ΕΕ.

Η συντηρητική ηγέτιδα των Τόρις τόνισε προς τους βουλευτές πως «εάν η συμφωνία καταψηφιστεί τότε μπορεί όλο το Brexit να είχα χαμένο», προσθέτοντας πως «είναι απολύτως απαραίτητο να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και πως «το επικαιροποιημένο σχέδιο συμφωνίας χρειάζεται την ψήφο όλων των βουλευτών».

«Ο κίνδυνος για όσους από εμάς θέλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, να έχουμε πίστη στον βρετανικό λαό και να ανταποκριθούμε στην ψήφο του για το Brexit, είναι ότι εάν αυτή η συμφωνία δεν περάσει σήμερα, εάν καταψηφιστεί αυτή η συμφωνία, τότε το Brexit θα μπορούσε να χαθεί» σημείωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου.

Σημειώνεται πως η σημερινή ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 21:00 (19:00 ώρα Λονδίνου), με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για μια ήττα της Μέι με διαφορά κοντά στις 100 ψήφους.

Ήδη, από το μεσημέρι έχουν αρχίσει τα πυρά προς την πρωθυπουργό από το εσωτερικό του κόμματος της (Τόρις), με τα σενάρια που διακινούνται να αναφέρουν πως σε περίπτωση που η Μέι χάσει και τη σημερινή ψηφοφορία, τότε θα πρέπει να προκηρύξει άμεσα νέες εθνικές εκλογές.

Αν σου άρεσε κάνε