Στη Γαλλία τα «μαύρα κουτιά» από το Boeing των Ethiopian Airlines

Στη Γαλλία τα «μαύρα κουτιά» από το Boeing των Ethiopian Airlines

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:32 Δημιουργία 14/03/19, 17:27

Στη Γαλλία μεταφέρθηκαν δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737 Max των Epthiopian Airlines, που συνετρίβη την περασμένη Κυριακή στη Κένυα, σκοτώνοντας και του 157 επιβαίνοντες του.

Όπως μεταφέρει η Deutsche Welle, η αποστολή αποτελείτο από Αιθίοπες ερευνητές και έναν πιλότο της εταιρείας.

Το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Ανάλυσης για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, γνωστό ως BEA που είναι εγκαταστημένο στο πρώην αεροδρόμιο του Μπουρζέ έξω από το Παρίσι, επελέγη τελικά για την ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών που στην πραγματικότητα είναι πορτοκαλί.

Η Αιθιοπία επέλεξε την Ευρώπη

Και αυτό παρά την επιμονή των Aμερικανών εμπειρογνωμόνων που βρίσκονταν στην Άντισσα Μπέμπα και πρότειναν να βοηθήσουν τους ομολόγους τους Αιθίοπες μετά τη συντριβή.

Η Αιθιοπία επέλεξε την Ευρώπη. Στην αρχή έγινε λόγος για το αντίστοιχο με το γαλλικό, το γερμανικό ερευνητικό κέντρο BFU στην πόλη Μπρούνσβικ στην Κάτω Σαξωνία, το οποίο όμως αρνήθηκε, αναγνωρίζοντας ότι η επιχείρηση ήταν περίπλοκη και ότι αδυνατούσε να διαβάσει το νέο λογισμικό του αεροπλάνου.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες προβλέπεται να είναι παρόντες στο Μπουρζέ κατά το άνοιγμα των κουτιών. Θα παραβρεθούν επίσης Γάλλοι στρατιωτικοί από την αρμόδια χωροφυλακή για τις αερομεταφορές καθώς και ο Γενικός Εισαγγελέας Παρισίων, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και 9 Γάλλοι ανάμεσα στα 157 θύματα.

Αν σου άρεσε κάνε