Eπίθεση με τραυματίες και έναν νεκρό σε τραμ στην Ολλανδία

Eπίθεση με τραυματίες και έναν νεκρό σε τραμ στην Ολλανδία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:02 Δημιουργία 18/03/19, 12:34

Επίθεση με πολλούς τραυματίες και πιθανόν έναν νεκρό σημειώθηκε πριν από λίγo σε τραμ στην Ολλανδία, με τις αρχές κάνουν λόγο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, και τη χώρα να τελεί σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού».

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των επιβατών σε τραμ στο κέντρο της Ουτρέχτης στις 10:45 τοπική ώρα, δηλαδή στις 12:45 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, από την επίθεση υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πηγές που επικαλούνται ΜΜΕ κάνουν λόγο για έναν νεκρό.

Οι δράστες διέφυγαν, λέει η αστυνομία επισημαίνοντας ότι μπορεί να έπεσαν πυροβολισμοί και σε άλλα σημεία.

Το περιστατικό έγινε στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου, ενώ τεράστια είναι η κινητοποίηση των Αρχών

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά, μονάδα της αντιτρομοκρατικής, ασθενοφόρα και ελικόπτερα της αστυνομίας που απέκλεισαν την περιοχή.

Αερομεταφορές των τραυματιών γίνονται αυτή την ώρα με ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ οι αρχές έχουν κλειδώσει όλα τα σχολεία.

Μια γυναίκα που στεκόταν στην είσοδο της τράπεζας Rabobank φέρεται να τραυματίστηκε στο στήθος από μία ή περισσότερες σφαίρες, ενώ τραυματιοφορείς και νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούν να κάνουν καρδιοπνευμονική ανάνηψη σε δύο άτομα στο δρόμο και άλλο ένα μέσα στο τραμ. Περαστικός είπε ότι έπεσε το όπλο ενός εκ των δραστών μέσα στο τραμ.

Ένας κάτοικος της περιοχής ονόματι Τζίμι ντε Κόστερ είπε σε τοπικό ΜΜΕ ότι έπεσαν αρκετοί πυροβολισμό κι ότι μια γυναίκα κείτονταν στο έδαφος φωνάζοντας: «Εγώ δεν έκανα τίποτε».

«Ερχόμουν από τη δουλειά μου όταν συνέβη το περιστατικό. Περίμενα στο φανάρι της πλατείας 24 Oktoberplein και βλέπω στο έδαφος μια γυναίκα, νομίζω ήταν μεταξύ 20 και 35 ετών. Εκείνη τη στιγμή άκουσα μπαμ, μπαμ, μπαμ τρεις φορές. Τέσσερις άνδρες βάδισαν πολύ γρήγορα προς το μέρος της και προσπάθησαν να τη σύρουν μακριά και τότε άκουσα ξανά μπαμ, μπαμ, μπαμ και αυτοί οι τύποι την άφησαν. Μεγάλο χάος εκεί».

Ένας δημοσιογράφος ονόματι Yelle Tieleman ανέφερε στο twitter: «Επιχειρούν καρδιοπνευμονική ανάνηψη σε κάποιον στο τραμ. Πολύ σοβαρή η κατάσταση εδώ. Προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή το θύμα που το μετέφεραν σε ασθενοφόρο».

Μάρτυρες κάνουν λόγο για μια σορό καλυμμένη με σεντόνι ανάμεσα στις γραμμές του τραμ.

Για να δείτε Live εικόνα από το σημείο μπείτε εδώ: https://youtu.be/T8_tKqIaiiw





Αν σου άρεσε κάνε