Συνεχίζονται τα κοινοβουλευτικά «χαστούκια» στην Μέι για το Brexit

Συνεχίζονται τα κοινοβουλευτικά «χαστούκια» στην Μέι για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:46 Δημιουργία 18/03/19, 18:00

Ένα ακόμα πλήγμα επί της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit μετρά τη Δευτέρα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, που συνεχίζει να προσπαθεί τρόπους για να πείσει τους βουλευτές ώστε να υποστηρίξουν την πρόταση της.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκου δήλωσε ότι κυβέρνηση δεν μπορεί να ξαναφέρει προς ψήφιση τη συμφωνία χωρίς σημαντικές αλλαγές, ειδικότερα από τη στιγμή που το σχέδιο της κ. Μέι ηττήθηκε σε σχετική ψηφοφορία που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτό είναι το συμπέρασμα μου. Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να φέρει μια νέα πρόταση που δεν είναι η ίδια, ούτε ουσιωδώς η ίδια, με εκείνη που κατέθεσε στις 12 Μαρτίου στη Βουλή, τότε αυτό θα ήταν απόλυτα νόμιμο».

«Αυτό που δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να καταθέσει ξανά στη Βουλή των Κοινοτήτων την ίδια πρόταση ή ουσιωδώς την ίδια πρόταση με εκείνη της περασμένης εβδομάδας η οποία απορρίφθηκε με 149 ψήφους» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος της Μέι ανέφερε ότι ο Μπέρκοου δεν είχε προειδοποίησει την Ντάουνινγκ Στριτ για αυτήν την απόφαση και πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων.

Αν σου άρεσε κάνε