Ιταλία: Προς ανανέωση του προγράμματος κρατικών εγγυήσεων για τρία χρόνια

Ιταλία: Προς ανανέωση του προγράμματος κρατικών εγγυήσεων για τρία χρόνια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:21 Δημιουργία 19/03/19, 16:19

Η Ιταλία σχεδιάζει να ανανεώσει για άλλους 36 μήνες ένα πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων για να βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν τα επισφαλή δάνεια, σύμφωνα με το προσχέδιο που ήρθε στην κατοχή του Reuters, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την μακροχρόνια συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Με βάση το έγγραφο, η κυβέρνηση μπορεί να εισάγει το νέο σχήμα εγγυήσεων για 24 μήνες, αρχής γενομένης από την ημερομηνία κατά την οποία θα λάβει το "πράσινο φως" από την Κομισιόν.

Η κυβέρνηση στη συνέχεια μπορεί να συμφωνήσει με την ΕΕ για μια περαιτέρω 12μηνη παράταση μετά τα δύο χρόνια, αναφέρεται στο έγγραφο.

Η Ιταλία είχε αρχικά εισάγει το σχήμα εγγυήσεων GACS το 2016, για να διευκολύνει τις πωλήσεις επισφαλών τραπεζικών δανείων. Αυτό το σχήμα έληξε στις 6 Μαρτίου αφού οι τράπεζες το αξιοποίησαν για να ξεφορτωθούν 44 δισ. ευρώ επισφαλών δανείων από τον ισολογισμό τους το 2018.

Δύο κυβερνητικές πηγές δήλωσαν πως το νομοσχέδιο αναμένεται να εξεταστεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, μετά από μια προκαταρκτική συζήτηση αργότερα σήμερα.

Αν σου άρεσε κάνε