Ο Τραμπ προκρίνει την ένταξη της Βραζιλίας στο ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ προκρίνει την ένταξη της Βραζιλίας στο ΝΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:08 Δημιουργία 19/03/19, 21:03

Στην πιθανότητα ένταξης της Βραζιλίας στο ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Ζαΐχ Μπολσονάρου στον Λευκό Οίκο.

«Όπως είπα στον πρόεδρο Μπολσονάρου, σκοπεύω να χορηγήσω στη Βραζιλία το καθεστώς του σημαντικού συμμάχου-μη μέλους του ΝΑΤΟ ή ακόμη, ενδεχομένως, να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο Τραμπ.

«Θα πρέπει να μιλήσω σε πολλούς ανθρώπους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μια συμμαχία του ΝΑΤΟ με τη Βραζιλία «θα ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας», πρόσθεσε.

Για τη Βενεζουέλα

Εξάλλου, ο Τραμπ άφησε ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα, σχετικά με μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.

Λίγο νωρίτερα, στην ίδια συνέντευξη, ο Τραμπ κάλεσε τους Βενεζουελάνους στρατιωτικούς να αποσύρουν τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο η Ουάσιγκτον δεν αναγνωρίζει ως πρόεδρο.

«Καλούμε τους Βενεζουελάνους στρατιωτικούς να βάλουν τέλος στη στήριξή τους στον Μαδούρο, ο οποίος δεν είναι παρά μια μαριονέτα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας επίσης ότι ενδέχεται να επιβληθούν «πολύ πιο σκληρές» κυρώσεις σε βάρος του Καράκας.

Αν σου άρεσε κάνε