Ναυάγιο στη Μεσογείο:  Εκατομμύρια ευρώ ή... 2.000 Porsche στο βυθό

Ναυάγιο στη Μεσογείο: Εκατομμύρια ευρώ ή... 2.000 Porsche στο βυθό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:46 Δημιουργία 20/03/19, 14:33

Βυθίστηκε στη Μεσόγειο φορτηγό-πλοίο που μετέφερε 2.000 πολυτελή αυτοκίνητα, στην πλειονότητα τους Porsche και Αudi που είχαν προορισμό την αγορά της Βραζιλίας, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στον οχηματαγωγό.

Αν και η απώλεια των αυτοκινήτων δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, φαίνεται πως πρόκειται για ναυάγιο φορτηγού πλοίο που συνέβη πριν λίγες ημέρες στα ανοικτά της Γαλλίας. Πρόκειται για το Grande America που βυθίστηκε στις 12 Μαρτίου 2019 όπως επιβεβαιώνεται και από μία επιστολή της Porsche.

Μάλιστα η Porsche τέλος Φεβρουαρίου θα σταματούσε την παραγωγή του μοντέλου 911 GT2 RS αλλά θα παρατείνει την λειτουργία του εργοστασίου μέχρι να παραχθούν τα νέα αυτοκίνητα που χάθηκαν στο ναυάγιο.

«Λυπούμαστε που σας ενημερώσαμε ότι, λόγω πυρκαγιάς το πλοίο που μετέφερε το όχημά σας βυθίστηκε στις 12 Μαρτίου 2019. Και για το λόγο αυτό, η GT2 RS σας δεν μπορεί να παραδοθεί.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Porsche ολοκλήρωσε την παραγωγή της 991 GT2 RS τον Φεβρουάριο του 2019 και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατό να σας παραδώσουμε άλλο αυτοκίνητο. Ωστόσο, λόγω της φύσης της κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψη ότι είστε πιστός και εξαιρετικά πολύτιμος πελάτης για το σήμα μας, η Porsche αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγή της GT2 RS στη Γερμανία, έτσι το νέο όχημά σας θα κατασκευαστεί τον Απρίλιο, με προγραμματισμένη παράδοση για τον Ιούνιο. Συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την τοπική Porsche για περισσότερες πληροφορίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες το Grande America της ιταλικής Grimaldi Lines βυθίστηκε μετά από μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα από τα κιβώτια εμπορευμάτων στο κατάστρωμα και λόγω των εύφλεκτων υλικών μεταφέρθηκε σε όλο το πλοίο. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς το πλοίο εκτιμάται πως μετάφερε μέχρι και 1.500 πολυτελή αυτοκίνητα κυρίως Audi A3, A5, Q7, RS4 και RS5, επίσης τέσσερις 911 GT2 RS αλλά και άλλα μοντέλα της ίδιας εταιρείας όπως 718 Caymans, Boxster και Cayenne.

Το ναυάγιο του πλοίο Grande Αmerica έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Γαλλία. Εχει προκληθεί μεγάλη μόλυνση στη θάλασσα και οι αρχές δίνουν μάχη για να την περιορίσουν. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι το πλοίο ήταν κακοσυντηρημένο και δεν τήρησε τους κανόνες πυρασφάλειας με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια οικονομική και περιβαλλοντική ζημιά. Η βύθιση του προήλθε από τη μετατόπιση του φορτίου.

Αν σου άρεσε κάνε