Brexit: Το διάγγελμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού στο έθνος

Brexit: Το διάγγελμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού στο έθνος

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:17 Δημιουργία 20/03/19, 23:07

Με πόλωση και σύγκρουση αντί για συναίνεση επέλεξε να πορευτεί η Τερέζα Μέι, που εξαπέλυσε επίθεση κατά του κοινοβουλίου στο διάγγελμα που απηύθυνε πριν λίγο στο βρετανικό λαό.

Ειδικότερα, η Μέι ανέφερε ότι έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. «Ανέλαβα το αξίωμα με την υπόσχεση να φέρω εις πέρας αυτό που ζήτησε ο λάος στο δημοψήφισμα», είπε.

Δύο χρόνια μετά, οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου δεν μπόρεσαν να το υλοποιήσουν και ως εκ τούτου «δεν θα μπορέσουμε να φύγουμε εγκαίρως» από την Ενωση.

«Για μένα αυτό είναι μια μεγάλη προσωπική λύπη», επεσήμανε η Μέι και πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί πολίτες έχουν κουραστεί από αυτή τη διαδικασία. «Συμφωνώ μαζί τους, είμαι με το μέρος τους», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι απέστειλε γραπτό αίτημα στο Ευρωπαικό Συμβούλιο στο οποίο ζητά την παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Γνωστοποίησε δε ότι αμφισβητεί αν οι βουλευτές θέλουν τελικά να υλοποιήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Eχει έρθει η ώρα να πάρουμε μια απόφαση», τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Η μια τροπολογία κατατίθεντο μετά την άλλη, χωρίς όμως οι βουλευτές να μπορούν να πουν τι θέλουν», επεσήμανε η Μέι και προέτρεψε τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία της.

«Δεν είμαι προετοιμασμένη να καθυστερήσω το Brexit πέρα από τις 30 Ιουνίου», τόνισε και υπογράμμισε ότι μερικοί ισχυρίζονται ότι κάνει λαθος επιλογή με το να αποκλείει μια περαιτέρω παράταση του άρθρου 50, του νόμου με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει την Ε.Ε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η συμμετοχή της χώρας στις εκλογές θα είναι «πικρά διχαστική».

Τέλος, τόνισε ότι δεν πιστεύει πως ο βρετανικός λαός επιθυμεί τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το θέμα, όπως ούτε και η ίδια. «Θέλετε να συνεχίσουμε με αυτό και αυτό είμαι αποφασισμένη να κάνω», κατέληξε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Αν σου άρεσε κάνε