Ο Καλογήρου για τα περί ανομίας εντός των φυλακών

Ο Καλογήρου για τα περί ανομίας εντός των φυλακών

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 23/03/19, 19:44

Απαντήσεις σε δημοσιεύματα σχετικά με την ανομία στις φυλακές δίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως επισημαίνει «για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Δικαιοσύνη».

Τονίζει δε ότι «η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου».

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές, αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης».

Επιπλέον, σημειώνει ότι σήμερα δημοσιοποιήθηκε βίντεο το οποίο απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο. Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή, όσο και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το υπουργείο κάνει γνωστό ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. «Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι» ξεκαθαρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αν σου άρεσε κάνε