Έκλεισαν την παρέλαση με το «Μακεδονία Ξακουστή» (βίντεο)

Έκλεισαν την παρέλαση με το «Μακεδονία Ξακουστή» (βίντεο)

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:14 Δημιουργία 24/03/19, 18:04

Η Φιλαρμονική της Καλαμάτας έκλεισε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» υπό τις επευφημίες του κόσμου, και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Δείτε στο βίντεο την φιλαρμονική του δήμου και τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα, με τους περισσότερους να τραγουδούν τους στίχους.Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε ηχηρά μηνύματα προς την Τουρκία και τα Σκόπια, λέγοντας ότι επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, ενώ υπογράμμισε ότι «ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση -έστω και αν αυτή γίνεται προφανώς για λόγους εσωτερικής της "πολιτικής κατανάλωσης" - η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθιστούμε σαφές στην Τουρκία ότι έχουμε και τη βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία, συνακόλουθα δε τα σύνορα, το έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Χώρας μας, που είναι και σύνορα, έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κατέστησε, επίσης, σαφές προς την Τουρκία ότι «ο πλήρης και ειλικρινής σεβασμός του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Κεκτημένου, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του -συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του Δικαίου της Θάλασσας- αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για τις μεταξύ μας σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, επιπλέον δε για οιαδήποτε θετική εξέλιξη της ευρωπαϊκής της προοπτικής».
Αν σου άρεσε κάνε