Αλλάζουν οι τιμές των εισιτηρίων σε ΜΜΜ και διόδια

Αλλάζουν οι τιμές των εισιτηρίων σε ΜΜΜ και διόδια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:54 Δημιουργία 28/03/19, 08:56

Τη θέσπιση αναλογικού εισιτηρίου και αναλογικών διοδίων η τιμή των οποίων θα υπολογίζεται βάσει της απόστασης που διανύουν οι επιβάτες, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ραδιόφωνο News24/7.

«Η κάθε διαδρομή θα περιλαμβάνει αναλογικό εισιτήριο, χρέωση ανάλογα με την μετακίνηση. Αν κάποιος δηλαδή διανύει 80 χλμ απόστασης ή 20χλμ ή 5χλμ να έχει την αντίστοιχη χρέωση» είπε ο υπουργός Μεταφορών.

Παράλληλα εκατοντάδες καινούργια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Τις επόμενες 10-15 μέρες θα βγει ο διαγωνισμός που αφορά 350 λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη και μεγαλύτερο αριθμό για την Αθήνα. Ο διαγωνισμός θα γίνει κεντρικά από το υπουργείο, θα περιλαμβάνει τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά».

Για την επιστροφή του τραμ είπε ότι «γίνεται μελέτη από την ΕΥΔΑΠ για το υδραυλικό μέρος του αντιπλημμυρικού έργου, για το άνοιγμα του Ιλισσού, ένα τμήμα του θα ανοιχτεί πάλι, τα κλειστά ρέματα ανοίγουν πάλι, το τραμ θα πάει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπάρχει και εναλλακτική λύση




Αν σου άρεσε κάνε