Μαφία του Κορυδαλλού: Οι συνομιλίες που «καίνε» τους δυο δικηγόρους

Μαφία του Κορυδαλλού: Οι συνομιλίες που «καίνε» τους δυο δικηγόρους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 00:11 Δημιουργία 29/03/19, 22:22

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τους διαλόγους των δύο συλληφθέντων δικηγόρων των Αθηνών με τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού υποδηλώνουν πως το κύκλωμα «κρατούσε» τους λειτουργούς της δικαιοσύνης με ισχυρά δεσμά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η 45χρονη κατηγορούμενη δικηγόρος, είχε εκπονήσει... σχέδιο απόδρασης μέσα από την αίθουσα δικαστηρίου στο Εφετείο Αθηνών, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου του αρχηγικού μέλους της Μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού, Κλοντιάν Λεκοτσάϊ.

Η δικηγόρος, που συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, κατηγορείται ότι υπέδειξε την διαρρύθμιση, το «τοπογραφικό» της αίθουσας του δικαστηρίου όπου εκδικαζόταν η υπόθεση, με τους τρόπους και το δρομολόγιο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα αρχηγικά μέλη της μαφίας προκειμένου να αποδράσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικηγόρος, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είχε χρηματίσει παλαιότερα συνήγορος του Κλοντιάν Λεκοτσάι. Αργότερα που «έσφιξαν» οικονομικά του, ορίστηκε δικηγόρος από τον πίνακα, ωστόσο εκείνη συνέχισε να εργάζεται αμισθί αφανώς.

Ο δεύτερος συλληφθείς 64χρονος δικηγόρος, φέρεται να ενίσχυε οικονομικά τον Κλόντι (σε 25 ημέρες του είχε δώσει 9.300 ευρώ). Επίσης τον βοηθούσε στην εύρεση δικηγόρου και του έδινε νομικές συμβουλές για την στάση του στη δίκη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι νέες συνομιλίες

Ενδεικτικές είναι οι νέες συνομιλίες που ακολουθούν ανάμεσα στον 64χρονο δικηγόρο και τον Κλοντιάν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj):

  • Λεκοτσάι: «…όχι δε σε πήρα να με ξαναβοηθήσεις, εσύ το έκανες το δικό σου …και μπαμπάς μου να ήσουνα και αδερφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε και κάνεις εσύ για μένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου. Στο χρωστάω…».

Κάποια στιγμή ζητά από τον δικηγόρο να μεσολαβήσει:

  • Λεκοτσάι: «Της π........ το κάγκελο έγινε… θέλω να μου βρεις έναν καλό δικηγόρο της Πειραίας (εννοεί προφανώς του Πειραιά)… Ο ένας είχε τη δουλειά του, έχει μπει ο άλλος για να βοηθήσει, να μη γίνει, να χωρίσει να μην τσακώνονται και κάναν και τον άλλον, ρε φίλε, και κινδυνεύει και ο άλλος. Να είναι όμως πολύ καλός γιατί δεν γίνεται τώρα να βγάζει φυλακή τζάμπα ο άνθρωπος επειδή έχει τα προβλήματα τα δικά του ο Μπραχιμάι (δράστης της δολοφονίας του συνεργού τους, Μπάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού), δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…
  • Δικηγόρος: Εντάξει, ναι, σε κατάλαβα… ωραία θα κοιτάξω να βρούμε κάποιον.

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 ο Λεκοτσάι τηλεφωνεί σε πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται να έχει πάρει 700 ευρώ από τον δικηγόρο με τον οποίο διατηρεί καλές σχέσεις και τακτική επικοινωνία. Αρχικά τον ρωτά πόσα λεφτά έχει πάρει και στη συνέχεια του δίνει εντολή να μεταβεί σε κατάστημα του τραπεζικού ιδρύματος Western Union προκειμένου να καταθέσει σε άγνωστο λογαριασμό το ποσό των 350 ευρώ.

  • Λεκοτσάι: Ελα, ρε φίλε, σε παίρνω, πού είσαι ρε… Εφτά κατοστάρικα; Πήγαινε στο Western Union, ρε Γιώργο, πήγαινε στο Western Union… Ναι, ρε φίλε, να κλείσεις 350, ρε φίλε…
  • Αγνωστος: Τώρα, πάω τρεχάλα, τώρα πάω, τριακόσια πενήντα (350), έτσι; Πάω τριακόσια πενήντα (350) και να μου στείλεις τη διεύθυνση.

Στη συνέχεια ο Λεκοτσάι τηλεφωνεί στον δικηγόρο προκειμένου να επιβεβαιώσει το ποσό.

  • Λεκοτσάι: Ελα αδερφούλι μου… Καλά είμαι… Πόσα λεφτά μου έδωσες;;
  • Δικηγόρος: Ε, δεν θυμάμαι… έξι ή επτά.




Αν σου άρεσε κάνε