Προβληματισμός στην Ιεραρχία για τα περί «μακεδονικής μειονότητας»

Προβληματισμός στην Ιεραρχία για τα περί «μακεδονικής μειονότητας»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:22 Δημιουργία 03/04/19, 14:16

Την ανησυχία της ηγεσίας της ελληνικής Εκκλησίας για τα ζητήματα περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα καθώς και για τις αλλαγές που σκέφτεται η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Ποινικό Κώδικα τονίζει η Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνεδρίαση την Τρίτη και την Τετάρτη.

Για το πρώτο ζήτημα, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «η ΔΙΣ απέστειλε έγγραφο προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, διά του οποίου εκφράζεται η ανησυχία Αυτής για το αίτημα των αυτοαποκαλουμένων "μακεδονοφώνων" κατοίκων της Ελλάδος και του πολιτικού φορέως της ωσαύτως αυτοαποκαλουμένης μειονότητος "των εν Ελλάδι μακεδόνων" περί τελέσεως της Θείας Λειτουργίας στο ιδίωμα της λεγομένης "μακεδονικής" γλώσσας και μάλιστα στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Βορείου Ελλάδος».

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που σχεδιάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, η ΔΙΣ σημειώνει πως «η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παρέμβει για το θέμα της αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα, τον οποίο εισηγείται η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που συνέστησε ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος και συγκεκριμένα για την κατάργηση των άρθρων 198, 199 και 201 που αφορούν στην κακόβουλη βλασφημία, στην καθύβριση θρησκευμάτων και στην περιύβριση νεκρού, γεγονός το οποίο θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για το αγαθό της θρησκευτικής και κοινωνικής ειρήνης, θέμα που αφορά και όλες τις δραστηριοποιούμενες στον τόπο μας γνωστές θρησκείες».

Αν σου άρεσε κάνε