Στρατιωτική θητεία: Έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο - Τι αλλάζει

Στρατιωτική θητεία: Έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο - Τι αλλάζει

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:23 Δημιουργία 03/04/19, 18:13

Για τις αλλαγές που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ σχετικά με τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας και άλλα σχετικά ζητήματα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9 FM, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι «μειώνεται η θητεία για όλα τα αγόρια -έως τώρα ήταν μόνο για το ένα αγόρι- των πολυμελών οικογενειών που θα υπηρετήσουν και πηγαίνει στους έξι μήνες και για τους τρίτεκνους, για όλα τα αγόρια, στους οκτώ ή εννιά μήνες, αναλόγως του αν υπηρετούν στο Ναυτικό, την Αεροπορία ή τον Στρατό Ξηράς».

Επιπλέον, φέρνει την εναλλακτική θητεία από τους 15 στους 12 μήνες, όσο είναι η μάξιμουμ θητεία στον ελληνικό στρατό, «γιατί αυτό θεωρείτο τιμωρητικό και είχαμε καταδίκες από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Τρίτον, στους μακράς διάρκειας θητείας αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν εισέλθει στον ελληνικό στρατό, «διορθώνει πολλές αδικίες και οικονομικές, αλλά κυρίως βαθμολογικές».

Σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλιση (σ.σ. θέματα που περιλαμβάνονται στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, με τίτλο «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις»), ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν είτε με την υγεία είτε με τη δυνατότητα των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι είναι δικαιούχοι στα νοσοκομεία να μπορούν να εισέρχονται, γιατί αυτό δεν υπήρχε, άρα να εναρμονιζόμαστε με τη συνολική πολιτική που έχουμε ως κυβέρνηση για τους ανασφάλιστους πολίτες».




Αν σου άρεσε κάνε