Διαβατά, όπως... Ειδομένη

Διαβατά, όπως... Ειδομένη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:36 Δημιουργία 05/04/19, 11:34

Σκηνικό… Ειδομένης έχει στηθεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, όπου περίπου 500 πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα μέσα σε σκηνές. Ανάμεσά τους γυναικόπαιδα, που προσπαθούσαν να ζεσταθούν, ανάβοντας φωτιές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα επεισόδια, που σημειώθηκαν στο σημείο με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματική βλάβης και να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ξέσπασαν εξαιτίας της διαρροής μία φήμης περί ανοίγματος των συνόρων.

Οι πρόσφυγες ανταποκρίθηκαν σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα μέσω Facebook και WhatsApp, για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τα σύνορα, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει το πέρασμα για τη Δυτική Ευρώπη.

Όπως ανάφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα, παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

Οι ίδιες πηγές κάλεσαν τους επωφελούμενους «που ακολούθησαν το ανεύθυνο κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας».

Αν σου άρεσε κάνε