Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας...

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας...

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:52 Δημιουργία 07/04/19, 11:50

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από απόψε.

Αναλυτικά, για σήμερα αναμένονται βροχές έως και αργά το απόγευμα κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας, και το Ανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερα στα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας το μεσημέρι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες. Στην συνέχεια η νέα επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Τη Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο στη συνέχεια. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 7 έως 8 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως και τη Δευτέρα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Αν σου άρεσε κάνε