Ο καιρός σήμερα: Βροχές και χαλάζι

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και χαλάζι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:05 Δημιουργία 18/04/19, 08:48

Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη η κακοκαιρία στην χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά, ενώ ο καιρός θα παραμείνει βροχερός σε αρκετές περιοχές.

Τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και- κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες- στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, που θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά.

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ή θα υπάρχει ομίχλη, στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και το βράδυ τα 7 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην Αττική, όπου έπεσαν 100 κεραυνοί το μεσημέρι, ένας από αυτούς στην Ακρόπολη, με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που πιθανώς τοπικά θα είναι ισχυρές. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα θα σταματήσουν. Λίγα χιονιά στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Λίγα χιονιά στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές.
σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4-5 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια, νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια, βόρειοι- βορειοανατολικοί 4- 5 μποφόρ, βαθμιαία από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ και το βράδυ έως 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι- βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και σταδιακά από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Αν σου άρεσε κάνε