Πρεμιέρα για την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αναδοχή και υιοθεσία παιδιών

Πρεμιέρα για την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αναδοχή και υιοθεσία παιδιών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:52 Δημιουργία 18/04/19, 17:50

Την έναρξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία, ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

«Σήμερα, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναδοχής και υιοθεσίας. Οι πολίτες μπορούν να ξεκινήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει και η δυνατότητα οι πολίτες να πηγαίνουν αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας του τόπου διαμονής τους.

Όπως είπε, μέχρι τη θέσπιση του νόμου, το συγκεκριμένο πλαίσιο ήταν μία «μαύρη σελίδα» για την κατάσταση του κοινωνικού κράτους στη χώρα. «Δεν υπήρχαν σαφείς διαδικασίες ούτε επιστημονική τεκμηρίωση. Επίσης, δεν υπήρχαν ψηφιοποιημένα δεδομένα και δεν γνωρίζαμε πόσα παιδιά βρίσκονται στα ιδρύματα. Πλέον, αποκτούμε εικόνα για το σύνολο των παιδιών που είναι στα ιδρύματα στη χώρα μας. Το κάθε παιδί θα έχει το δικό του ηλεκτρονικό φάκελο. Μιλάμε για μία νέα εποχή ψηφιοποίησης», σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι ο νόμος εισάγει αξιοπρεπείς και διαφανείς διαδικασίες, οι οποίες είναι σύντομες. «Θέτουμε ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας του νόμου για την αναδοχή και την υιοθεσία», επανέλαβε η κ. Αχτσιόγλου.

Αν σου άρεσε κάνε