Οι διάλογοι που οδήγησαν στη σύλληψή του Α. Λυκουρέζου

Οι διάλογοι που οδήγησαν στη σύλληψή του Α. Λυκουρέζου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:47 Δημιουργία 19/04/19, 08:49
O Αλέξανδρος Λυκουρέζος που συνελήφθη χθες έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, φέρεται ως συνεργός της Μαφίας του Κορυδαλλού σε λίγη ώρα θα εμφανιστεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή.
Ηχογραφημένες συνομιλίες εμπλεκομένων στη «μαφία των φυλακών» αποτελούν βασικό στοιχείο της δικογραφίας σε βάρος του Αλέξανδου Λυκουρέζου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθη o γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ για την ίδια υπόθεση έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο.

O Εφέτης Ειδικός Ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, που ερευνά την υπόθεση, αποδίδει κακουργηματικές κατηγορίες στον κ. Λυκουρέζο και συγκεκριμένα για σύστασηεγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, o οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Star, βρισκόταν εκτός Αθηνών και δήλωσε ότι θα επιστρέψει για να παραδοθεί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο κοριός της αντιτρομοκρατικής έχει καταγράψει συνομιλία του εγκεφάλου της μαφίας των φυλακών με συγκρατούμενό του. Σε αυτή, αναφέρεται και το μικρό όνομα του κ. Λυκουρέζου:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα μικρά ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διάλογος αυτός είναι μια πρόβα που κάνανε για το τι έπρεπε να πουν -σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Αλβανοί κακοποιοί, καθ’ υπόδειξη των δικηγόρων- στο δικαστήριο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σε έναν άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά: Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, να το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;

Σημειώνεται ο ποινικολόγος παρέμεινε όλο το βράδυ στη ΓΑΔΑ και σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αποδίδει ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος συνελήφθη, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Ο ανακριτής αποδίδει στους δύο δικηγόρους τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας του κ. Νικόπολου που αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014 - υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό υπό την σκιά αποκαλύψεων που κατέστησαν ήδη κατηγορούμενο και προσωρινά κρατούμενο τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ως μέλος του κυκλώματος.

Οι δύο δικηγόροι για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα ο κ. Νικόπουλος, είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο - τότε - εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014.

Αν σου άρεσε κάνε