Μέχρι τις 15 Μαΐου η εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων»

Μέχρι τις 15 Μαΐου η εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:51 Δημιουργία 14/05/19, 19:48

Τροπολογία, προκειμένου να δοθεί παράταση της προθεσμίας για την εγγραφή των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων, και των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Πλοίων («e-Μητρώο Πλοίων»), έχει προωθήσει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι η αίτηση για την καταχώριση στο e-Μητρώο Πλοίων για την εγγραφή των σκαφών πραγματοποιείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας έξι μηνών από την θέση σε λειτουργία του e-Μητρώου Πλοίων, ήτοι έως και 15 Μαΐου 2019.

Στη συνέχεια η επαλήθευση και επιβεβαίωση των καταχωρισμένων στοιχείων των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ή επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων, τα οποία θα υποβάλλουν αίτηση για καταχώριση έως και 15.5.2019 πραγματοποιείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., το αργότερο έως και την 15.5.2023.

Η εισαγωγή και αποθήκευση στο e-Μητρώο Πλοίων από τον ιδιοκτήτη, πλοιοκτήτη ή εφοπλιστή του μικρού σκάφους ή τουριστικού πλοίου των απαραίτητων στοιχείων/πληροφοριών, η κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται, καθώς και το σύνολο των υπηρεσιακών ενεργειών που απαιτούνται είναι απαραίτητη προκειμένου το μικρό σκάφος ή το τουριστικό πλοίο να καταχωριστεί στην ανωτέρω εφαρμογή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέχρι τις 13 Μαΐου 2019, είχαν εγγραφεί στο e-μητρώο 3.379 επαγγελματικά σκάφη σε σύνολο περίπου πέντε χιλιάδων διακοσίων (5.200). Επίσης είχαν εγγραφεί 270 ημερόπλοια σε σύνολο περίπου επτακοσίων (700).

Αν σου άρεσε κάνε