Ο Ρουβίκωνας πίσω από τους βανδαλισμούς στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη (βίντεο)

Ο Ρουβίκωνας πίσω από τους βανδαλισμούς στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη (βίντεο)

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:16 Δημιουργία 15/05/19, 09:41

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές νωρίς το πρωί στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στους Αμπελόκηπους, δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο της επίθεσης, ο «Ρουβίκωνας» καταφέρεται εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα σε ιστότοπο του αναρχικού χώρου

«Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου
προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.

Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα.
Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.
Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε.
Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/5 ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ , ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»

Το χρονικό της επίθεσης

Ομάδα ατόμων, που επέβαινε σε πέντε μηχανές, πέρασε έξω από το σπίτι και πέταξε μπογιές στην περίφραξη και εξαφανίστηκε.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε στην γύρω περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ και την πρεσβεία των ΗΠΑ μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Στις 8 Ιανουάριου του 2019, περίπου δέκα άτομα του «Ρουβίκωνα» επιβαίνοντας σε δίκυκλα, πέταξαν τα ξημερώματα μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 25/1, άγνωστοι έγραψαν στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας του πρέσβη των ΗΠΑ συνθήματα, όπως «Μακεδονία γη ελληνική».

Η επίθεση αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού σε έναν από τους θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενους στόχους και εντάσσεται στο μπαράζ δράσεων και επιθέσεων με αίτημα την απελευθέρωση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται ακόμα οι φθορές στο εκλογικό περίπτερο του δημάρχου Γλυφάδας, Γεώργιου Παπανικολάου στις 04:45 π.μ., η επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ στην Τοσίτσα στις 05:50 καθώς και η επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ χθες μετά το τέλος της πορείας για τον Κουφοντίνα.

Αν σου άρεσε κάνε