Υπόθεση Ντυνάν: 10ετή φυλάκιση με αναστολή στον Μαρτίνη

Υπόθεση Ντυνάν: 10ετή φυλάκιση με αναστολή στον Μαρτίνη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:26 Δημιουργία 15/05/19, 13:00

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, και στην σύζυγό του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ύψους 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων προερχόμενα από την γερμανική Hospitalia.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, μέχρι τότε όμως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Επιπλέον, το δικαστήριο αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, απορρίπτοντας το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Νοσοκομείου και πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καταδικάστηκε για μίζα που φέρεται να έλαβε από το 1998 έως το 2003 για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία Hospitalia International, για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, κρίθηκε αθώος.

Η απάντηση Μαρτίνη

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Μαρτίνης δήλωσε ότι σέβεται την κρίση του δικαστηρίου, ωστόσο εξέφρασε την πικρία του για προηγούμενη καταδικαστική κρίση της δικαιοσύνης σχετικά με τα νοσήλια στο Ερρίκος Ντυνάν, λέγοντας ότι «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε την εξυπηρέτηση που έκανα σε χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλειά τους».

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς από την πλευρά του δήλωσε ότι: «Η αναγνώριση του ελαφρυντικού δείχνει γενναιοψυχία και ανθρωπιά. Αυτή τη γενναιοψυχία και την ανθρωπιά που επέδειξε το Τρ. Εφετείο Κακουργημάτων, είναι κάτι που μας ικανοποιεί».

Αν σου άρεσε κάνε