Ο Ρουβίκωνας πέταξε μπογιές και τρικάκια στη Βουλή για τον Κουφοντίνα

Ο Ρουβίκωνας πέταξε μπογιές και τρικάκια στη Βουλή για τον Κουφοντίνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:00 Δημιουργία 21/05/19, 15:01

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την πρωτοφανή επίθεση με μπογιές και καπνογόνα, που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή, σε μια κίνηση των αναρχικών για εκδήλωση συμπαράστασης στον καταδικασμένο για τη δράση του στη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν τα σκαλιά πίσω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατάφεραν να φθάσουν έως το περιστύλιο του Κοινοβουλίου, όπου πέταξαν μπογιές και δύο καπνογόνα.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανάρτησή του στο Indymedia, ο Ρουβίκωνας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει μια προσαγωγή για την επίθεση.

Οι δηλώσεις του Βούτση

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση στην Βουλή ο Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι οξύνει το προεκλογικό κλίμα.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου της Βουλής:

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξαν εξ' όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν.

Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

Οργή από τον Κικίλια

Για μια «χούφτα ανθρώπων» που «ξεφτιλίζει το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και ντροπιάζει τους Έλληνες», έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την επίθεση κατά της Βουλής.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, αφού είπε πως έχουμε φτάσει λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, πρόσθεσε: «Επιτέλους, σταματήστε να είστε ανίκανοι και μαζέψτε τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λοβέρδος

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΚΙΝΑΛ), Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως «είδαμε ακόμη μία φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο κτίριο της Βουλής, το σπίτι της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Απερίφραστη, απόλυτη και κατηγορηματική καταδίκη».

Αν σου άρεσε κάνε