Τι ειπώθηκε στον Άρειο Πάγο για την άδεια Κουφοντίνα - Θέμα ημερών η απόφαση

Τι ειπώθηκε στον Άρειο Πάγο για την άδεια Κουφοντίνα - Θέμα ημερών η απόφαση

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:11 Δημιουργία 21/05/19, 16:58

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση για την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, που «μπλοκάρει» το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση της 7ης άδειας.

Η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών και η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, συζητήθηκε τόσο το υπόμνημα του Κουφοντίνα όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου,που άσκησε την αναίρεση.

Κατά την κ. Δημητρίου το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.

Όση ώρα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης περιμετρικά του Αρείου Πάγου.

Αν σου άρεσε κάνε