Η ΕΛΑΣ είχε λάβει ειδοποίηση για επίθεση στη Βουλή

Η ΕΛΑΣ είχε λάβει ειδοποίηση για επίθεση στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:36 Δημιουργία 21/05/19, 17:21

«Καίει» την ηγεσία της ΕΛΑΣ επίμαχο έγγραφο, που αποκαλύπτει πως υπήρξε προειδοποίηση για πιθανή επίθεση στη Βουλή.

Το έγγραφο «βλέπει» το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, αφότου ο Ρουβίκωνας πέταξε μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, μόλις λίγες ημέρες πριν να στηθούν οι ευρωκάλπες, ξεσηκώνοντας νέες πολιτικές «θύελλες» εν μέσω ενός άγριου προεκλογικού κλίματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το tovima.gr, ήταν γνωστό στην ηγεσία της ΕΛΑΣ έγγραφο με τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων», το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».

Στο έγγραφο, το οποίο εστάλη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ από το Τμήμα Ασφάλειας και Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ, ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Σημειώνεται πως μετά από τη σημερινή επίθεση έχει δοθεί εντολή για διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το «ντου» του Ρουβίκωνα.

Αν σου άρεσε κάνε