Κράτος... ξέφραγο αμπέλι: Μόλις μία σύλληψη για το «ντου» στη Βουλή

Κράτος... ξέφραγο αμπέλι: Μόλις μία σύλληψη για το «ντου» στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:39 Δημιουργία 22/05/19, 08:36

Ένα κράτος… ξέφραγο αμπέλι, μία κυβέρνηση αδύναμη να αντιμετωπίσει τα περιστατικά παραβατικότητας, αποδεικνύει η πρωτοφανής επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή με μπογιές και καπνογόνα, μέρα μεσημέρι και μόλις λίγες ημέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες.

Η συμβολική παρέμβαση της οργάνωσης για το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ξεσηκώσει πολιτικές θύελλες, εν μέσω ενός άγριου προεκλογικού κλίματος, ενώ ταυτόχρονα έχει εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τα επίπεδα ασφαλείας, καθώς όπως έγινε γνωστό χθες μέσω δημοσιευμένου εγγράφου, η ηγεσία της ΕΛΑΣ είχε προειδοποιηθεί για σχετικές, πιθανές ενέργειες στο Κοινοβούλιο.

Παρόλα αυτά, μόλις ένα άτομο έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής. Πρόκειται για ένα 37χρονο, ιδρυτικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, που έχει απασχολήσει δεκάδες φορές την αστυνομία και έχει στο ενεργητικό του δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η τελευταία φορά που είχε συλληφθεί ο 37χρονος ήταν μετά την «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών, τον Απρίλιο. Τότε, τα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν ανοίξει πανό και είχαν πετάξει τρικάκια έξω από το κτίριο του υπουργείου και η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 17 προσαγωγές.

Σημειώνεται πως ο Ρουβίκωνας έχει κάνει άλλα δύο εισβολές στη Βουλή, στις οποίες συμμετείχε και ο 37χρονος.

Αν σου άρεσε κάνε