Βοιωτία: Πακιστανοί απήγαγαν και δολοφόνησαν ομοεθνή τους

Βοιωτία: Πακιστανοί απήγαγαν και δολοφόνησαν ομοεθνή τους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:05 Δημιουργία 31/05/19, 13:03

Τρεις Πακιστανοί, 45, 44 και 40 ετών, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της αρπαγής και δολοφονίας 34χρονου ομοεθνούς τους, που είχε εξαφανιστεί πριν από δυο μήνες από τη Δυτική Αχαΐα.

Στα ίχνη τους έφθασε το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, που οργάνωσε χθες ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Θήβα, Τρίπολη και Νέα Μανωλάδα Ηλείας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Τριπόλεως.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν στις 14 Μαρτίου δηλώθηκε από φιλικό πρόσωπο του θύματος, οπότε ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Όπως προέκυψε, οι τρεις δράστες, πριν από περίπου τρεις μήνες, σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν την αρπαγή και την ανθρωποκτονία του 34χρονου.

Ειδικότερα, ο 40χρονος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και γνώριζε τον 34χρονο, τον έφερε σε επαφή με τον 45χρονο δράστη, προκειμένου να κανονίσουν μεταφορά του τελευταίου και άλλων ομοεθνών του, με το αυτοκίνητο του θύματος από το Άργος στη Βοιωτία.

Το θύμα συμφώνησε να μεταφέρει τους ομοεθνείς του και στις 11 Μαρτίου μετέβη με το αυτοκίνητό του στο Άργος, όπου παρέλαβε τον 45χρονο και κινήθηκε προς τη Βοιωτία.

Κατά τη διαδρομή, στο ύψος του Ελαιώνα Θηβών, το θύμα παρέλαβε στο αυτοκίνητό του και τον 44χρονο δράστη και συνέχισε την πορεία του προς την Ασωπία Βοιωτίας, όπου οι δύο δράστες τον οδήγησαν σε δύσβατη δασική περιοχή και, αφού τον αποβίβασαν από το όχημά του, τον δολοφόνησαν.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντόπισαν τον τόπο όπου διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία και βρήκαν τη σορό του θύματος, ενώ το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στις 12 Μαρτίου, στην περιοχή Άρμα Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τανάγρας, με όλα τα έγγραφα του στο εσωτερικό του.

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος κι ο 40χρονος, μετά την ανθρωποκτονία, εκβίαζαν φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, αναφέροντάς τους ψευδώς ότι είναι ζωντανός και τον κρατούν όμηρο, ζητώντας τους 10.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψαν ενδείξεις και εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών σε τουλάχιστον άλλες τέσσερις υποθέσεις αρπαγής αλλοδαπών και εκβίασης συγγενικών τους προσώπων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τους τελευταίους δυο μήνες οι δράστες σχεδίαζαν να διαπράξουν άλλες δύο αρπαγές ομοεθνών τους.

Ως προς τους διακριτούς ρόλους τους, όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος επέλεγε τα θύματα, σύμφωνα με την περιουσιακή κατάστασήη τους και αναλάμβανε τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των θυμάτων. Ο 44χρονος συμμετείχε στη διάπραξη των αρπαγών κι ο 40χρονος συνέλεγε τις πληροφορίες για τα θύματα, όπως τη διεύθυνσή τους και τα τηλέφωνά τους, ενώ έβρισκε κατάλληλους χώρους για την παράνομη κατακράτησή τους.

Επιπλέον, οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις αστυνομικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Αν σου άρεσε κάνε