Και στον ΗΣΑΠ η στάση εργασίας το βράδυ της Δευτέρας

Και στον ΗΣΑΠ η στάση εργασίας το βράδυ της Δευτέρας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:50 Δημιουργία 03/06/19, 11:47

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα στα σταθερά μέσα τροχιάς στην Αθήνα για το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μετά από τους εργαζόμενους σε μετρό και τραμ και οι συνάδελφοι τους στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατέρχονται σε στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας απόψε.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ., οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, «που επιμένουν σε μια αδιέξοδη πολιτική απαξίωσης των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, στην οποία οδηγούν η τραγική έλλειψη ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού.

Είναι προφανές ότι αυτή η πολιτική, που ευνοεί την "ευημερία των αριθμών", οδηγεί στην απαξίωση της εταιρείας, με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή της».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να οδηγηθούν οι σταθερές συγκοινωνίες σε «εκτροχιασμό».

«Γι’ αυτό ξεκινήσαμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και συνεχίζουμε, διεκδικώντας να δοθούν λύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, σε ασφαλές και αξιόπιστο δίκτυο για το επιβατικό κοινό.

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι και πρέπει να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό ενάντια σε μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν σε διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και σε υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των αποδοχών μας» τονίζουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Αν σου άρεσε κάνε