Η Δούρου για τα οδικά έργα και το μποτιλιάρισμα στη Λ. Συγγρού

Η Δούρου για τα οδικά έργα και το μποτιλιάρισμα στη Λ. Συγγρού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:34 Δημιουργία 05/06/19, 19:28

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που εντοπίζεται από προχθές, Δευτέρα, τις πρωινές ώρες στη Λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος Καλλιρρόης έως το ύψος Φραντζή, λόγω των έργων αποκατάστασης του οδοστρώματος, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως «τα υπό εξέλιξη έργα ανακατασκευής μέρους της Λεωφόρου Συγγρού, αφορούν στην οδική ασφάλεια των εποχούμενων, καθώς σημειώθηκαν σοβαρές καθιζήσεις που επέβαλαν άμεση επέμβαση».

Όπως σημειώνει, οι φθορές και οι καθιζήσεις του οδοστρώματος, παρά τις συντηρήσεις, «καθιστούσαν το πρόβλημα επιτακτικό, επιβάλλοντας όχι μια συνήθη συντήρηση μέρους της Λεωφόρου Συγγρού, αλλά τη σε βάθος ανακατασκευή της οδού, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα των φθορών του οδοστρώματος».

Ως προς τον χρόνο των εργασιών, η Περιφέρεια αναφέρει πως η παρέμβαση των υπηρεσιών της «απαιτήθηκε κατά τον παρόντα χρόνο, για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας, καθώς οι καθιζήσεις και η αποσάθρωση του οδοστρώματος εξελίσσονταν με ταχύ ρυθμό, δημιουργώντας επικίνδυνα σημεία διέλευσης για τα διερχόμενα οχήματα».

Παράλληλα, υποστηρίζει πως τα έργα εκτελούνται στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είναι εφικτό - κατά τη διάρκεια της ημέρας και τμήμα της νύχτας (περίπου επί 18 ώρες) - ενώ λόγω τεχνικών ιδιαιτεροτήτων δεν είναι εφικτή η 24ωρη εργασία.

Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει πως βρίσκεται σε συντονισμό με την Τροχαία, για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, και με άλλους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Για τον ίδιο σκοπό τα συνεργεία της εργάζονται σε διπλές βάρδιες.

Αν σου άρεσε κάνε