Μόνιμα... κλειστή η Ακρόπολη για ΑμΕΑ

Μόνιμα... κλειστή η Ακρόπολη για ΑμΕΑ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:08 Δημιουργία 07/06/19, 09:49

Απροσπέλαστος από τον περασμένο Σεπτέμβριο (!) είναι ο ιερός βράχος της Ακρόπολης σε άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς ο ένας αναβατήρας χάλασε και... δεν επισκευάστηκε ποτέ!

Η μητέρα ενός 12χρονου μαθητή, τον οποίο μετέφεραν στα χέρια οι συμμαθητές και οι καθηγητές του, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV

«Συνήθως ο γιος μας δεν αντιδρά έτσι, αλλά άρχισε να κλαίει». Η μητέρα του, Φεβρωνία, περιγράφει τη στιγμή κατά την οποία ο 12χρονος γιος της Ερμής διαπιστώνει ότι δεν θα καταφέρει να ανέβει στον βράχο της Ακρόπολης, αφού το αναβατόριο είναι χαλασμένο.

«Τον πήρε ο πατέρας του στην πλάτη, είναι 60 κιλά ο Ερμής, και φτάσαμε μέχρι τα Προπύλαια. Όμως, όλη η διαδρομή είναι επικίνδυνη -γλιστρούν οι πέτρες- και είπαμε μέχρι εδώ μπορούμε, δεν γίνεται να φτάσουμε παραπάνω», λέει η μητέρα η οποία μαζί με τον σύζυγό της ακολούθησαν τη σχολική εκδρομή του γιου τους, από τη Νέα Ραιδεστό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Ακρόπολη.

«Ένας πατέρας που ήταν δίπλα μας είπε ότι ‘’δεν θα ανέβει κανείς στην Ακρόπολη, εάν δεν ανέβει και ο Ερμής μαζί μας΄΄», συμπληρώνει η μητέρα του 12χρονου, ο οποίος κατάφερε, τελικά, να φτάσει στην κορυφή του Ιερού Βράχου λόγω της καλής πρόθεσης των άλλων γονέων που θέλησαν να βοηθήσουν.

«Πέντε-έξι πήραν στα χέρια τους το καρότσι και το ανέβασαν» λέει η μητέρα του παιδιού με τα κινητικά προβλήματα.

Το περιστατικό συνέβη στις 30 Μαρτίου. Από τότε, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αυτού του σχολείου στέλνει συνεχώς επιστολές για το θέμα στους αρμόδιους φορείς. Από την έρευνα που έκαναν οι ίδιοι, προέκυψε πως ο αναβατήρας είναι χαλασμένος από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο Γιάννης Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αρχαιοφυλάκων, δήλωσε στο OPEN πως «υπάρχει ένα αναβατόριο από το 2004, το οποίο, όμως, δεν είναι εκεί για να μεταφέρει ΑμεΑ, αλλά… υλικά, έχει πολλά προβλήματα, χαλά συνεχώς και πρέπει να αλλαχτεί».

Το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει, προς το παρόν, τοποθετηθεί επί του θέματος.

Αν σου άρεσε κάνε