Στο «φως» δύο χασισοφυτείες στο Πόρτο Ράφτι

Στο «φως» δύο χασισοφυτείες στο Πόρτο Ράφτι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:33 Δημιουργία 26/06/19, 15:22

Δύο οργανωμένες χασισοφυτείες, που ήταν εξοπλισμένες με αυτόματο πότισμα και εφεδρική δεξαμενή ανακάλυψαν σε δύσβατη δασική περιοχή στο Πόρτο Ράφτη,οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί συνέλαβαν χτες δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 35 και 36 ετών, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία των φυτειών και εκρίζωσαν συνολικά 690 δενδρύλλια κάνναβης (410 στη μία και 280 στη δεύτερη φυτεία), ενώ κατασχέθηκαν υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας των δενδρυλλίων, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μικροποσότητα και σπόροι κάνναβης.

Στις δύο φυτείες, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με δύσβατο μονοπάτι, οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει σύστημα αυτόματου ποτίσματος, που είχαν συνδέσει με παρακείμενο αντλιοστάσιο, απ' όπου διοχετευόταν το απαραίτητο για την άρδευση νερό, ενώ σε μία εκ των φυτειών είχαν εγκαταστήσει δεξαμενή νερού, χωρητικότητας 1.500 λίτρων, από την οποία αντλούσαν νερό, εφεδρικά.

Πλησίον επίσης των φυτειών εντοπίσθηκε πρόχειρη μεταλλική κατασκευή θερμοκηπίου, το οποίο χρησιμοποιούσαν για γεωργικές εργασίες σχετιζόμενες με τα δενδρύλλια (ανάπτυξη, ωρίμανση, αποξήρανση) σε διάφορες φάσεις της καλλιέργειας, καθώς και κλινοσκεπάσματα, στρώματα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά την παραμονή τους στο σημείο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αν σου άρεσε κάνε