Αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική μέλος κυκλώματος ναρκωτικών

Αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική μέλος κυκλώματος ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:44 Δημιουργία 04/07/19, 14:34

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο μάλιστα εμπλέκεται και ένας αστυνομικός, ανακάλυψαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ Πύργου.

Εικοσιπέντε σάκους, που ήταν κρυμμένοι κάτω από πράσινο δίχτυ και νάιλον καλύμματα, και περιείχαν 125 κιλά και 500 γραμμάρια χασίς βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα σε δάσος στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο ερευνών μετά από συλλήψεις έξι διακινητών ναρκωτικών.

Σε κοντινή απόσταση, επίσης σε δασική περιοχή, εντοπίστηκε χώρος ανενεργής φυτείας δενδρυλλίων χασίς, με εμφανείς ενδείξεις ότι κατά το παρελθόν είχαν καλλιεργηθεί δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες στην Αιτωλοακαρνανία έξι άνδρες (Έλληνες), ηλικίας από 37 έως 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση, κατοχή, μεταφορά και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι κρατούμενος φυλακών και αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε περιοχή της Αττικής. Επιπλέον, αναζητείται ως συνεργός 38χρονη (Ελληνίδα), σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Από την έρευνα, που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου και το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι οι δράστες τους τελευταίους μήνες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι και σε αποθήκη του συλληφθέντος αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 264 γραμμάρια χασίς, πολεμικό τυφέκιο με 32 πολεμικά φυσίγγια και 50 φυσίγγια πιστολιού.

Παράλληλα, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται άμεσα η διοικητική διαδικασία σε βάρος του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Αν σου άρεσε κάνε