Πάνω από 300 πυροσβέστες παλεύουν με τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Πάνω από 300 πυροσβέστες παλεύουν με τις πυρκαγιές στην Εύβοια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:37 Δημιουργία 05/07/19, 19:50

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το απόγευμα της Παρασκευής και τα τέσσερα πύρινα μέτωπα στην κεντρική Εύβοια, εντός του δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Το τελευταίο από αυτά εκδηλώθηκε στις 13:52 σήμερα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τραχήλι, όπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις άλλες τρεις πυρκαγιές που μαίνονται από χθες στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Μανίκια και στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και Άγιος Γεώργιος.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν καταφέρει να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο μέτωπο στην περιοχή του Μακρυχωρίου, από όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή συνολικά επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα, από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Αναλυτικά, πρόκειται για 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.). Συνδράμουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες κι έξι μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Παράλληλα, από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τη δύση του ηλίου, επιχειρούν εκ περιτροπής συνολικά οκτώ αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Εξάλλου, την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών της Εύβοιας όπου έχουν εκδηλωθεί από χθες πυρκαγιές ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Πρόκειται για τις Δ.Ε. Αυλωναρίου , Δ.Ε. Κονίστρων , Δ.Ε. Ταμυναίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Αν σου άρεσε κάνε