Ενόχληση στην ΕΛΑΣ για τις επιθέσεις στα εκλογικά κέντρα Εξαρχείων

Ενόχληση στην ΕΛΑΣ για τις επιθέσεις στα εκλογικά κέντρα Εξαρχείων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:09 Δημιουργία 07/07/19, 20:46

Στα σενάρια της ΕΛΑΣ που παρουσιάστηκαν, χθες, σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ ενόψει των εκλογών παρουσιάστηκε και εκείνο της επίθεσης σε εκλογικό κέντρο στα Εξάρχεια, με σκοπό την αρπαγή κάλπης.

Μάλιστα στην σύσκεψη παρέστη και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, σύμφωνα με κύκλους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, ο Αρχηγός μετέβη στη ΓΑΔΑ, ακριβώς γι' αυτό το σκοπό, και ζήτησε να ληφθούν συγκεκριμένα αστυνομικά μέτρα, με διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στα πέντε σχολεία των Εξαρχείων, (τρία γύρω από την πλατεία και δύο στην ευρύτερη περιοχή), τα οποία θα λειτουργούσαν ως εκλογικά κέντρα, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά, τυχόν επίθεση για αρπαγή κάλπης από αντιεξουσιαστές.

Παρά τις προειδοποιήσεις όμως αυτό που φοβόταν το Αρχηγείο δεν αποφεύχθηκε, καθώς ομάδα κουκουλοφόρων άρπαξε μία κάλπη από το 33ο εκλογικό κέντρο, στο Δημοτικό Σχολείο της οδού Κωλέττη 35 και μέχρι αυτή την ώρα οι δράστες παραμένουν άφαντοι.

Σημειώνεται ότι οι δράστες ήταν περίπου 10 άτομα συνολικά, εκ των οποίων δύο μπήκαν ως ψηφοφόροι δήθεν στο σχολείο, λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες και αιφνιδιαστικά άρπαξαν μία και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό, στο σχολείο υπήρχε αστυνομική δύναμη αλλά οι δράστες πέταξαν ένα δακρυγόνο δημιουργώντας σύγχυση, καταφέρνοντας έτσι να διαφύγουν.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβη ασθενοφόρο, προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα στο εκλογικό κέντρο, που ένοιωσαν δυσφορία από το δακρυγόνο.

Την ίδια ώρα περίπου εκδηλώθηκε και δεύτερη επίθεση στο εκλογικό κέντρο που λειτουργούσε στο 5ο Γυμνάσιο, στην οδό Αραχώβης, αλλά οι δράστες πέταξαν μόνο πέτρες και τράπηκαν σε φυγή.

Η αρπαγή της κάλπης κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, που έχει ζητήσει εξηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

Αν σου άρεσε κάνε