Μιχαηλίδου: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Μιχαηλίδου: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:59 Δημιουργία 10/07/19, 10:22

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών υπογράμμισε η νέα υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, προσερχόμενη στο υπουργείο Εργασίας το πρωί της Τετάρτης.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι «η δημογραφική μας πολιτική έχει ως κύριο πυλώνα το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα για κάθε νέο παιδί, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις μητέρες, αλλά και τις οικογένειες. Το ζήτημα, όμως, είναι να διαμορφώσουμε μία σφαιρική πολιτική, η οποία θα είναι ορθώς διατυπωμένη, αλλά και πολύ σωστά εμπεριστατωμένη, η οποία θα βοηθά όλη την οικογένεια».

«Αυτό που έχει πει πάρα πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά. Έχουμε πολλή δουλειά, για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Η νέα υφυπουργός αναφέρθηκε και στη συνεργασία με τους δήμους για να στηθούν καλύτερα οι υπάρχουσες υποδομές.

«Είμαστε το υπουργείο, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την προστασία των πιο αδύναμων πληθυσμιακά ομάδων. Άρα, δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο» υπογράμμισε.

Όπως είπε, στοχεύει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δημόσιων λειτουργών, «γιατί δουλειά με έναν άνθρωπο δεν γίνεται. Είναι πολλοί δημόσιοι λειτουργοί στο υπουργείο και στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι οποίοι κάνουν χρόνια τη δουλειά τους και με τρομερή αξιοπρέπεια και πρέπει να με εμπιστευτούν, οπότε έχω πολλή δουλειά να κάνω σε αυτό», σχολίασε η υφυπουργός Εργασίας.

Αν σου άρεσε κάνε