Μια σύλληψη για την επίθεση στο ΑΤ Ακρόπολης

Μια σύλληψη για την επίθεση στο ΑΤ Ακρόπολης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 08:41 Δημιουργία 12/07/19, 08:39

Στη σύλληψη ενός ατόμου προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση αγνώστων που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως μετά την πορεία αντιεξουσιαστικών ομάδων ενάντια στη βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb) και την τουριστική ανάπλαση στο Κουκάκι

Το άτομο που προσήχθη μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου του απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες και συνελήφθη. Πιο συγκεκριμένα, του αποδίδονται οι κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, αντίσταση και φθορές.

Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν εκ νέου αντιεξουσιαστές, ζητώντας την απελευθέρωσή του. Ο συλληφθείς ακολούθως δήλωσε τραυματίας και μεταφέρθηκε για ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο. Σήμερα το πρωί, στις 11, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, ομάδα 80 ατόμων, που έκαναν πορεία ενάντια στις ενοικιάσεις AirBnB, επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια σε μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το Τμήμα επί της οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως είχε γίνει στόχος αντιεξουσιαστών και τον περασμένο Μάρτιο. Τότε ομάδα νεαρών είχε κάνει καταδρομική επιχείρηση και είχε κάψει αυτοκίνητα έξω από την αστυνομική υπηρεσία

Αν σου άρεσε κάνε