Στις φλόγες η Κεφαλονιά - Τρία μέτωπα στην Εύβοια

Στις φλόγες η Κεφαλονιά - Τρία μέτωπα στην Εύβοια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:45 Δημιουργία 12/07/19, 20:22

Τρεις πυρκαγιές εξελίσσονται από το απόγευμα της Παρασκευής στην Εύβοια.

Τελευταία (ώρα 19:00) εκδηλώθηκε η φωτιά σε δυσπρόσιτη δασική έκταση-κορυφογραμμή στην περιοχή Λεχριές, του δήμου Χαλκιδαίων. Επί τόπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο κι ένα αεροσκάφος.

Λίγο νωρίτερα (ώρα 18:10), στις φλόγες τυλίχθηκε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίνα του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, όπου κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Είχε προηγηθεί (ώρα 16:30) το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατάνια, του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Επί ποδός βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη Petzetel, τα οποία θα εκτελούν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου.

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά μαίνεται και στην Κεφαλονιά, σε αγροτοδασική έκταση στα Προκοπάτα. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με έξι οχήματα, συνδράμουν από αέρος ένα Canadair και δύο Petzetel.

Και στην Αττική, το μεσημέρι φωτιές ξέσπασαν στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και τον Ασπρόπυργο, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα κι αποτελεσματικά από την πυροσβεστική.

Στη Χαλκιδική, τέλος, έσβησαν και οι τελευταίες εστίες φωτιάς έξω από τη Νικήτη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κανένα από τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ, και αύριο, Σάββατο, υψηλός, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, προβλέπεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Ρόδο, Λακωνία και Κύθηρα.

Αν σου άρεσε κάνε