Μέι: Πλήρως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των Ελλήνων που ζουν στη Βρετανία

Μέι: Πλήρως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των Ελλήνων που ζουν στη Βρετανία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:23 Δημιουργία 13/07/19, 14:25

Πλήρως κατοχυρωμένα και εγγυμένα είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, ακόμη και με σκληρό Brexit, διαβεβαίωσε η απερχόμενη Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Η κυρία Μέι έκανε λόγο για «ισχυρή σχέση» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας και των λαών τους χαρακτηρίζοντας «ανεκτίμητη» τη συμβολή των Ελλήνων στη Βρετανία.

«Υπάρχουν αναμφίβολα πολλοί και σημαντικοί δεσμοί μεταξύ των λαών των δύο χωρών μας. Η συμβολή των Ελλήνων στη ζωή της Βρετανίας είναι ανεκτίμητη. Γι' αυτό έχουμε εγγυηθεί τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό θα συμβεί σε όλα τα σενάρια του Brexit», είπε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε ακόμη και για την επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως το όραμα του ομολόγου της συνάδει με τις αξίες της χώρας της. Υπογράμμισε, δε, πως "η επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να γίνει η Ελλάδα ένα επιτυχημένο, εξωστρεφές έθνος, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις αξίες που θεωρούμε σημαντικές εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Αν σου άρεσε κάνε