Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία στη Ναυπακτία

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία στη Ναυπακτία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:08 Δημιουργία 15/07/19, 21:07

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας σε περιοχές του δήμου Ναυπακτίας τα ξημερώματα της Κυριακής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Λουκόπουλο, εστάλη σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η δημοτική ενότητα Αντιρρίου, ενώ οι κάτοικοι μπορούν να ενημερώνουν το γραφείο του δημότη για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Σχετικά με το μέγεθος των ζημιών, ο κ. Λουκόπουλος είπε ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, κυρίως στις περιοχές της Μακύνειας και του Πλατανίτη, όπου πολλά από αυτά ήταν κλειστά την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών.

Όσον αφορά στο ζήτημα των υποδομών, ο δήμαρχος σημείωσε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αγροτική οδοποιία, όπου ήδη έχουν απομακρυνθεί οι χωμάτινοι όγκοι, ωστόσο η μετάβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες γίνεται με δυσκολία.

Κατά τον δήμαρχο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις για νέο κύμα κακοκαιρίας έχουν προκαλέσει αγωνία στους κατοίκους.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη ζητήσει από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Αν σου άρεσε κάνε