ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ για καταγγελίες κακοποίησης πολίτη στα Εξάρχεια

ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ για καταγγελίες κακοποίησης πολίτη στα Εξάρχεια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:02 Δημιουργία 17/07/19, 16:58

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον τρόπο σύλληψης ενός πολίτη στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της Τρίτης διέταξε σήμερα η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την πλευρά της αστυνομίας, στις 00:35 ώρα της Τρίτης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία κοντά στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη, επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο σε διερχόμενο πεζό, ο οποίος αρνήθηκε να συμμορφωθεί, εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς και προβαίνοντας σε άσεμνες χειρονομίες.

Επιπλέον, για να αποφύγει τον έλεγχο, τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον ακολούθησαν, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, ο άντρας, σύμφωνα με την αστυνομία, αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, ενώ παράλληλα τους απειλούσε φραστικά.

Την ώρα που οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να του περάσουν χειροπέδες, αυτός, όπως αναφέρει η αστυνομία, κλώτσησε αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., όπου διαγνώστηκε με κάκωση στον αγκώνα του αριστερού του χεριού και αποχώρησε.

Ο πολίτης συνελήφθη, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε στη Νευρολογική κλινική και θα εξέλθει σήμερα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απείθειας, απειλής σε βάρος αστυνομικών και βίας κατά υπαλλήλων, ενώ με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Για τις καταγγελίες ιδιωτών σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών, από την ΕΛΑΣ διατάχτηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας.

Αν σου άρεσε κάνε