Δίκη ΧΑ: Σε εξέλιξη η απολογία Ρουπακιά

Δίκη ΧΑ: Σε εξέλιξη η απολογία Ρουπακιά

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:59 Δημιουργία 18/07/19, 13:14

Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής με την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι το βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου 2013.

Ο κατηγορούμενος μίλησε αρχικά για το ρόλο του στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι έχει φέρει το γιο του στη λεγόμενη στρατιωτική εκπαίδευση, όπου ομολόγησε ότι υπήρχαν και όπλα.

Για τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας της 18ης Σεπτεμβρίου, ο Ρουπακιάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «ο Πατέλης μου λέει «θα πας 12 παρά να συναντήσεις τον Καζαντζόγλου». Με παίρνει κατά τις 11:25-και μισή, ο Δήμου και μου λέει «έλα ρε Γιώργο, μου στείλανε ένα μήνυμα 'όλοι στην τοπική σε 10 λεπτά».

Και συνέχισε: «Εμένα το μυαλό μου πήγε στο κακό. Φοβήθηκα, επειδή είχαμε πολλά πεσίματα από αναρχικούς, μήπως μας έχουν βάλει καμιά μολότωφ, μήπως έχουν σπάσει την είσοδο στην τοπική, μας είχε πει ο Πατέλης «όσοι είναι κοντά να τρέξετε».

Επιστρέφοντας στην τοπική «βλέπω γύρω στα 8-10 μηχανάκια. Έχω δώσει κάποια ονόματα... Κομιανός, Σταμπέλος, Δήμου και έχω δώσει & τον οδηγό του δήμου που ήταν ένας... στο πολεμικό ναυτικό τελικά ανακάλυψα ότι ήταν ο κ. Σκάλκος». Εκείνη τη στιγμή ακούγεται από τους συγκατηγορούμενους: «εμένα;». Σημειώνεται ότι αναίρεσε την αρχική του κατάθεσε όπου κατονόμαζε τον Πατέλη ως ηθικό αυτουργό. «Ήμουν φορτισμένος και ταραγμένος κι έφτιαξα μια ιστορία από το μυαλό μου» είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα η ομάδα κατευθύνθηκε προς το Κερατσίνη, με τον Ρουπακιά να ισχυρίζεται «το μόνο που ήξερα, ότι την πέσανε σε ένα δικό μας στο Κερατσίνι. Μετά που φτάνουμε απ' έξω, είναι μικρός ο δρόμος, βλέπω τον Φύσσα. Δεν τον ήξερα ως τότε, και βλέπω τον Φύσσα με 20 άτομα, τώρα αν ήταν παρέα του Φύσσα... Δεν ήταν παραταγμένοι, ήταν σταματημένοι έξω από την καφετέρια. Όλα γίνανε σε δευτερόλεπτα μέσα»

«Εεκείνη την ώρα ξεκαβαλάγανε οι αστυνομικοί. Όταν έφτασα και τα βλέμματά μας συναντήθηκαν με τον Φύσσα, πιθανότατα με κατάλαβε και μου είπε την επίμαχη φράση. «Τι κοιτάς;» και με έβρισε.

Έξι χρόνια μετά ο δολοφόνος του 34χρονου μουσικού, Γιώργος Ρουπακιάς, απολογείται δημόσια,πρώτη φορά για το έγκλημα, που έδωσε το έναυσμα για την έρευνα της Δικαιοσύνης σχετικά με τη δράση της Χρυσης Αυγής. Ο Γ. Ρουπακιάς συνελήφθη επ' αυτοφώρω, όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε στους αστυνομικούς, λίγο πριν ξεψυχήσει μαχαιρωμένος στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη.

Στο παρελθόν, ο Γ. Ρουπακιάς έχει ισχυριστει ότι επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα «γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από το αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου». Επίσης, έχει υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι δεν τον έστειλε κάποιος εκεί.

Για τη στιγμή της δολοφονίας τη στιγμή της δολοφονίας

«Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει να με χτυπάει με γροθιές. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε πέσει και τον πέτυχα στην καρδιά».

Πρόεδρος: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;
Κατηγορούμενος: Στο πόδι.
Πρόεδρος: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;
Κατηγορούμενος: Δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από το χέρια του.
Πρόεδρος: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.
Κατηγορούμενος: Ούτε να τον τραυματισω ήθελα.
Πρόεδρος: Βρέθηκαν χτυπήματα στο θώρακα κι την καρδιά
Κατηγορούμενος: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο...
Πρόεδρος: Ναι που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει.
Κατηγορούμενος: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και... το έκαναν...
Πρόεδρος: Δεν μπορείτε ποτέ να λέτε απλή ανθρωποκτονία.

Αν σου άρεσε κάνε